GondomaN

// On :28 Mart 2020 Cumartesi


trojen-virusu-nasil-kaldirilir
Trojan virüsünün bilgisayarınızdan veya akıllı telefonunuzdan nasıl çıkarılacağını bilmeniz gerekiyorsa, bir Trojan virüsünün ne olduğunu ve bir sistemi nasıl etkilediğini öğrenmek önemlidir.

Truva virüsü temizleme işlemi, bir Truva virüsü virüsünün ne olduğunu, Truva virüslerinin bilgisayarınızı nasıl etkilediğini ve hangi virüs bulaşmasından etkilendiğini anlamayı gerektirir.


Truva Virüsü Nedir?

Bilgisayarınız daha yavaş çalışıyorsa ya da açılır pencereler tuhaf DLL (veya .dll) hatalarıyla görünüyorsa, muhtemelen Trojan virüsü bulaştırılmış olabilirsiniz.

Bu tür kötü amaçlı yazılım bulaşması, kullanıcının virüs kapması için bir işlem yapmasını gerektirir. Bu genellikle internetten ücretsiz yazılım indirmeyi veya bir e-postadan ek indirmeyi ve dosyayı çalıştırmayı içerir.


Truva ismi, Yunan hikayesinin, Yunanlıların Truva kentine girip savaşı kazanmak için inşa ettikleri dev bir tahta atı hakkında gelmesidir.

Hikaye devam ederken, Yunanlılar tahta atı askerlerle doldurdu ve sonra atı bir hediye olarak Truva’nın kapısında bıraktı. Bir kez kapılardan içeri giren askerler attan çıkıp şehre saldırmak için akşama kadar beklediler.

Aynı şekilde, bir Trojan virüsü genellikle bilgisayarınıza indirmek ve çalıştırmak isteyebileceğiniz bir yazılıma eklenir. Truva virüsleri, Windows yardımcı programlarına, ücretsiz oyunlara ve diğer birçok yazılım türüne eklenebilir.

Bir Truva Virüsünden Etkilenmiş miyim?

Trojan virüsü temizleme işleminize başlamadan önce, bilgisayarınızın virüsünün bu tür bir virüs olup olmadığını belirlemeniz gerekir.

Son zamanlarda yeni bir yazılım yüklediniz. Son zamanlarda garip davranış başlamadan önce bilgisayarınıza yeni bir yazılım yüklediyseniz, sorun bir Trojan virüsü olabilir.
  • Başlat düğmesini seçin, Denetim Masası yazın ve Denetim Masası uygulamasını açın.
  • Programlar ve Özellikler’i seçin.
  • Programları yüklendikleri tarihe göre sıralamak için Yüklendi sütununu seçin.
Tanımadığınız ya da internetten ücretsiz indirmeyi hatırladığınız ve şüpheli olabileceğinizi çok yakın zamanda yüklediğiniz uygulamaları arayın. Bu programı seçin ve ardından uygulamayı kaldırmak için listenin üstündeki Kaldır düğmesini seçin.

Not: Trojan “taşıyıcı” programını kaldırmak, Trojan virüsünü bilgisayarınızdan tamamen kaldırmayabilir, ancak bu iyi bir başlangıçtır. Ayrıca, Truva atının kaldırıldıktan sonra yeniden yüklenmemesini de sağlar.
  • Kayıt defterini kontrol et. Bazen bir Truva virüsü sessizce yüklenir ve yüklü programlar listesinde görünmeyebilir. Kayıt defterinde bulmak mümkün olabilir. Başlat menüsünü seçin, run yazın ve Çalıştır uygulamasını seçin. Çalıştır penceresinde, regedit yazın ve Tamam‘ı seçin.
  • HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ adresini bulmak için kayıt defteri ağacında gezinin. Uygulamalar listesini aşağı kaydırın ve olağandışı yazılım adlarını arayın. Bu uygulamanın kayıt defteri girdisini silin. Truva virüsü olabileceğinden şüphelendiğiniz programları araştırmak için Google’ı kullanın.
  • Genellikle, belirli Trojan virüsleri için Google sonuçları, bu virüsleri temizlemeye yarayan programlar sağlayan web sitelerini içerir. Bu, özellikle büyük antivirüs sağlayıcılarının henüz bir düzeltme eki oluşturmadığı çok yeni Truva virüsleri için kullanışlıdır. Örneğin, Symantec, Trojan.Kotver virüsü için ücretsiz bir temizleme aracı sağlar.
Not: Yalnızca trojan temizleme araçlarını Microsoft, Symantec veya McAfee gibi iyi bilinen şirketlerden indirdiğinizden emin olun. Asla ek Trojan virüsleri içerdiğinden, hiçbir zaman ücretsiz yazılım indirme sitelerinden yardımcı programlar yüklemeyin!

Truva Virüsü Kaldırma İşlemi

Taşıyıcı programı kaldırmış ve kayıt defteri anahtarını kaldırmış olsanız bile, sisteminizde hala Trojan virüs dosyaları olabilir. Bunlardan bazıları, çekirdek sistem dosyalarınızın bazılarının yerini bile almış olabilir.

Hem Microsoft hem de Antivirüs sağlayıcıları tanım kitaplarını sık sık en son Truva atlarıyla güncellerler. Yeni bulaştığınız bir Trojan’ı kaldırmanın en hızlı yolu, bunlarla tam bir sistem taraması yapmaktır.a

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © ɢoɴdoмαɴ $εcuƦι†ψ //Anime-Note//Powered by GondomaN // Hiçbir Sorumluluk Kabul Etmiyoruz Sadece Paylaşımları Yaptık Kodlayan Kişinin Sorumluluğundadır.. GondomaN Security //